Katern

Nieuw mountainbikeparcours Nedereindse Park klaar voor gebruik

Het vernieuwde Mountain Bike Parcours (MTB) in het Nedereindse Park tussen Nieuwegein en IJsselstein is klaar voor gebruik. Het parcours is compacter en geschikt gemaakt voor zowel beginnende als meer ervaren mountainbikers. En de duidelijke markering maakt het parcours niet alleen aantrekkelijker, maar ook veiliger voor gebruik.

Samenwerking
Het werk voor de aanpassingen van het parcours is op 12 februari 2024 gestart. Hieraan voorafgaand is goed samengewerkt met de Wielercoöperatie Nedereindse Berg en de mountainbikers voor het meest geschikte ontwerp. Daarbij is het bestaande parcours compacter gemaakt en loopt nu over de noordflank en oostkant van de skiheuvel, aangevuld met nieuwe verbindingen. Hierdoor is er ruimte gecreëerd op met name de westflank en de top van de skiheuvel voor andere vormen van recreatie. Dit was een van de wensen van gebruikers die hebben deelgenomen aan de enquêtes over de ontwikkeling van het gebied.

Maarten van der Kuijl, projectleider voor het recreatieschap “Ik ben blij met deze oplossing. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten: een goed afgebakend en uitdagend parcours voor MTB’ers en meer ruimte voor andere recreanten.” Samen met vertegenwoordiging van de Wielercoöperatie, MTB-afdeling van het Stadion en aannemer Tracks&Trails is de technische oplevering op 8 maart 2024 afgerond.

Duidelijke markering
Het nieuwe parcours is gemarkeerd met de gebruikelijke MTB-markeringen op paaltjes. De bruin gemarkeerde route is voor beginners die daarmee een complete route kunnen volgen. Een aantal afzonderlijke delen binnen het parcours vragen om meer vaardigheid en ervaring. Dit is geduid met paarse MTB-markeringen. Waar al dan niet ruimte is voor veilig medegebruik van het pad door bijvoorbeeld wandelaars is dat aangegeven. We vragen recreanten rekening met elkaar te houden. Gebruikers van het MTB-parcours zorgen natuurlijk ook zelf voor hun veiligheid, door het dragen van een helm, gebruik van een deugdelijke fiets en het fietsen in de aangegeven richting. Er komt nog een informatiepaneel om de routes en het gebruik ervan extra onder de aandacht te brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk